Over mij

Ik ben Martine Wijman (22), ik ben dit jaar afgestudeerd van de studie Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool en ik doe internationaal modellenwerk waarvoor ik heel Europa afreis. Dat is een geweldige baan waarin ik veel van de wereld heb kunnen zien en veel mensen ontmoet heb. 

Ik ben opgegroeid in Zoetermeer in een liefdevol gezin met twee broers, een zus en twee lieve ouders. Volgens mijn broer Thijs (24) ben ik een observator en ook sociaal sterk, en ben ik zonder oordeel en vriendelijk tegen iedereen, wie het ook is. Ik ben creatief, muzikaal en doelgericht. 

Die eigenschappen, mijn ervaring en contacten kan ik nu volop inzetten in mijn nieuwste project Nooit vergeten. Het doel van dit project is om het voor mensen makkelijker te maken om te praten over het verliezen van een dierbare. Mijn moeder overleed toen ik 14 was en ik weet uit ervaring hoe ongemakkelijk gesprekken kunnen uitpakken als ik dat vertelde. Of mensen gaan je zielig vinden en dat wil je niet. Je wilt gewoon erover kunnen praten. Verdriet wordt namelijk lichter wanneer je het deelt.  

Mijn moeder was beeldend kunstenaar en met speciale grote doeken die ik heb laten maken op basis van haar schilderijen heb ik fotoshoots gedaan in Den Haag en Bath in Engeland. Deze foto’s zijn straks te zien in een tentoonstelling. Zo wil ik het mogelijk maken voor iedereen om eerlijke en open gesprekken aan te gaan over verlies en hoe je je écht voelt. 

Ik wilde iets doen voor mijn moeder en haar kunst, maar Nooit vergeten groeit nu uit naar iets voor alle mensen, voor iedereen die zich aangesproken voelt.